Vakuovačky pro sous-vide i pro konzervaci potravin

Ve špičkových restauracích se můžete setkat s jídly připravenými metodou sous-vide. Chcete-li si dopřát tyto delikatesy, nemusíte chodit do restaurace. Stejný gastronomický zážitek s těmito lahůdkami si můžete dopřát i doma díky nabídce e-shopu Kamna-grily.cz.

Kamna-grily.cz je obchod zaměřený na grilování a vše, co k němu patří. Nabídka obchodu obsahuje kromě grilů a potřeb ke grilování krbová kamna, topidla, udírny i vakuovačky a další zařízení, se kterými připravíte delikatesy metodou sous-vide.

Kolektiv nadšenců, kterým se jejich práce stala koníčkem, najdete v kamenném obchodě v Praze 4 – Kunraticích, kde si můžete prohlédnout jejich grily, kamna, topidla, udírny i vakuovačky a další zařízení pro sous-vide. Budete-li potřebovat poradit, kolektiv profesionálů Kamna-grily.cz vám rád poradí.  Zde https://www.kamna-grily.cz/kontakt najdete kromě přesné adresy a dalších kontaktů také mapku.

Vařte jako profesionální kuchař metodou sous-vide

Slyšeli jste o metodě sous-vide? Tento gastronomický postup k nám přišel z Francie, v překladu znamená „ve vakuu“. Jeho podstatou je pomalé vaření potravin, utěsněných ve vzduchotěsném umělohmotném obalu, ve vodní lázni řízenou teplotou.

Cílem je zachovat přirozený vzhled, barvu, vůni, šťávu i obsah živin v potravině během stejnoměrného ohřívání. Výsledkem je velice chutné a současně zdravé jídlo. Sous-vide má široké množství využití, hodí se pro maso, ryby, zeleninu, vece a dokonce i pro ovoce.

Metoda sous-vide není doménou pouze špičkových restaurací. Naprosto stejným způsobem můžete vařit i doma.

Vakuovačka nejen pro sous-vide

Tento gastronomický styl se neobejde bez vakuovačky. Jedná se o vakuové těsnící zařízení, do kterého se vloží potravina ve speciální fólii či sáčku, k potravině lze přidat máslo, koření, bylinky a další ingredience, které vytvoří rafinovaný koktejl chutí. Přístroj ji následně utěsní tak, že během několika sekund dojde k vytvoření vakua.

Víte, že mražení je nejšetrnější způsob konzervace potravin? Vakuování prodlouží mraženým potravinám jejich čerstvost. Vakuované potraviny si zachovají až pětinásobek živin, chutí i vůní oproti běžně zabaleným potravinám. Zamezení přístupu vzduchu zabrání kontaminaci potravin škodlivými mikroorganismy.

Nejvhodnější potraviny pro vakuování jsou technologicky nezpracované potraviny, které jsou nejvíce ohroženy kvasinkami, bakteriemi či plísněmi. Jedná se o všechny druhy masa, i o velké množství druhů čerstvého ovoce a čerstvé zeleniny.

V nabídce ochodu Kamna-grily.cz najdete několik typů tohoto přístroje https://www.kamna-grily.cz/vakuovacky.

 

Dopřejte si jedinečný gastronomický zážitek s vakuovačkami Kamna-grily.cz!

Reklamní článek, autorka Evžena Janovská